Forskningssatsing på den menneskelige faktor

Prosjektet har mål om å etablere et senter som skal bidra til å sette enda større fokus på utfordringer ved ferdsel i brattere snødekket terreng. Gjennom prosjektet skal kunnskapsgrunnlaget styrkes gjennom forskning og bidra til kompetanseheving innen snøskred.

Satsingen har både en forskningsdimensjon der målet er å utvikle et internasjonalt ledende forskningsmiljø innen menneskelige faktorer knyttet til snøskredproblematikk, og en helhetlig og samlende dimensjon der målet er å bidra bredt i skredforebyggende arbeid. De fleste skredulykker skyldes menneskelige feil og derfor vil hovedfokuset i forskningssatsningen være på den menneskelige faktor.

Forskingsplanen er tilgjengelig  her

Prosjektplan / Project plan/description for PhD-project at the UiT Avalanche Science Centre

This is an example of how to organise the project plan/description and which topics to include. By using this template you ensure that all required elements are included in the project description. You are, however, free to deviate from this template and, if desired, submit an even more detailed description.

You find the plan here

The White Heat Project

White Heat is a research collaboration between a group of researchers in UiT The Arctic University of Norway, in Tromsø, Montana State University, in Bozeman, USA, and Umeå University, in Umeå, Sweden. The aim of White Heat is to do research and generate knowledge on human factors in avalanche accidents. More specifically, we want to analyze mechanisms behind risk-taking behavior in avalanche terrain.

We will use the White Heat website to disseminate the results of our findings and to post blog posts that relate to risk-taking behavior and safe travel in avalanche terrain.

Kommentarer er stengt.