Innovasjon Norge støtter tidligere UiT-student for å utvikle tur- og skred applikasjon

Stephen Alexandre, tidligere student på UiT Norges arktiske universitet har en del år jobbet med å utvikle en mobilapplikasjon for å legge ut turbeskrivelser og informasjon om snø- og skredforhold. Målgruppen er toppturfolket

Nå har han fått en skikkelig positiv nyhet!  Innovasjon Norge har innvilget han 100 000 kroner til Fase 1-markedsavklaring. Tilskuddet vil bli brukt for å gjennomføre brukerstudie, utvikle minimumsløsning, nettverksbygging og styrking av kompetanse.

Applikasjonen skal være brukerorientert og primærfunksjon er å legge ut turbeskrivelser som kan benyttes av andre som skal på tur i samme område.  Disse kan så deles på sosiale medier. Appen skal også inneholde aktuelle skredvarsler for området og håpet at data skal kunne overføres til regobs.no, som er snøskredrelaterte observasjoner tilknyttet skredvarslingen i Norge. NVE er med å bidra til hvordan dette kan funksjonaliseres.

-Etter at jeg leverte masteroppgaven min i vår i studiet Ledelse, innovasjon og marked er det nå full fokus på arbeid med appen, sier en lett opprømt og utrolig glad Alexandre. Dette var utrolig inspirerende!

CARE tror denne applikasjonen absolutt vil kunne ha verdi i det skredforebyggende arbeidet, og har bidratt og bidrar med innspill og gode råd for at dette skal bli et funksjonelt verktøy for alle aktuelle brukere.

Vi sier lykke til og er spente å se det ferdige produktet.

.

alexandre