Skredseminar 30.januar 2018: «Vær og snøskred»

I kveld får vi besøk av meteorolog og snøskredvarsler Håvard Thorset som skal prate om «Vær og snøskred».

Snøskredvarsler Håvard Thorset

 
Været er jo en viktig faktor når det gjelder hva som påvirker snøen og stabiliteten i snødekket og dermed mulighetene for å løse ut skred. Vi har vel ikke unngått de senere år å høre om disse vedvarende svake lag som har forårsaket mange skredhendelser. Men hva er egentlig et vedvarende svakt lag? Hvordan dannes de?  Dette er spørsmål vi kan få svar på i kveld. Sammen med flere andre. Hvordan har årets vinter værmessig vært så langt og hvordan har været påvirket snødekket? 
 
For alle som skal ut i vinterfjellet er det lurt å skaffe seg litt værkunnskap. Det vil du få i kveld på Studenthuset Driv.
 
Håvard har jobbet flere år hos Meteorologisk institutt i Tromsø, men har dette året permisjon for å jobbe for Snøskredvarslinga i Norge bl.a som snøskredvarsler, ansvarlig for vaktoppsett for snøskredvarslerne og opplæring av nye skredvarslere.

Kommentarer er stengt.