Om oss

Hva gjør vi?
Vi ønsker å bygge broer mellom forskere og samfunnet (flerspråklige familier, lærere og politikere) for å gjøre det mulig for flere barn oppleve fordelene ved to- og flerspråklighet.

Hvordan kan vi bidra?
Snakkes det flere språk i din familie og ønsker du at barna dine skal vokse opp med to eller flere språk, men er usikker på hvordan du skal gjøre dette? Er du bekymret over hvordan flerspråklighet kan påvirke hvordan barnet ditt klarer seg i norsk skole? Ønsker du å vite mer om to- og flerspråklighet?

Hvis du trenger råd eller informasjon og disse eller andre spørsmål, kan du enten konsultere de kildene som finnes på denne nettsiden (se Ressurser), sjekke Spørsmål & svar-siden eller sende oss en e-post på Postboks-FSF@HSL.uit.no.

Vær oppmerksom på at vi bare kan gi råd om normal språkutvikling: Vi har ikke kompetanse til å uttale oss om medisinske eller psykologiske forhold. Hvis du er bekymret for ditt barns fysiske eller psykiske helse, bør du kontakte fagfolk.

Foredrag for foreldre og lærere
Vi kommer gjerne til skoler, barnehager eller andre aktuelle steder for å holde populærvitenskapelige foredrag om to- og flerspråklighet.

Hvem er vi?

Flere språk til flere Tromsø

Flere språk til flere Trondheim