20 lysbilder X 20 sekunder

threadwrapping screen shotHva er den korteste presentasjonen du har noen gang sett? Ti eller femten minutter? Hva med en presentasjon i 6,5 minutter?

Neste uke skal FutureLab holde sitt første kurs i presentasjoner med PowerPoint. Til inspirasjon, vil jeg introdusere deg til Pecha Kucha presentasjoner. Pecha Kucha er en type lynpresentasjon som består av 20 lysbilder som vises i 20 sekunder hver. Tjue lysbilder er nok til vise en god del av informasjon, men på 20 sekunder hver må man avgrense seg til det viktigste.

Pecha Kucha Nights begynte i Tokyo og nå finnes rundt hele verden. Alle er velkommen til å presentere det som de er interessert i. Målet er “bottom-up”, at man trenger ikke å være kjent for å bli med, bare at de er opptatt av noe fint eller uvanlig.

Denne presentasjonen for eksempel er av en svensk fyr, Anton Alvarez, som har laget en maskin for å pakke materialer inn i tråd. Han bruker maskinen til å lage stoler og benker og har planner om en ny maskin som kan lage enda større prosjekter.

Gjennom hans Pecha Kucha presentasjonen lærer man om prosessen, redskaper, verktøy og drømmer. Alt på 6,5 minutter. Selvfølgelig kunne han ha snakket i flere timer om det han holder på med, men fordelen med Pecha Kucha-formattet er at presentasjonen fanger interesse og publikumet kan finne ut mer etterpå om de har lyst.

Prøv selv å lage en Pecha Kucha presentasjon. Det krever en del forberedelse for å passe tiden presis, men presentasjonene kan bare bli bedre for det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *