Alternativer til PowerPoint

Presentation software

OpenOffice Impress, Prezi eller SlideRocket? Hvilken er best for deg?

Hvis man vil bruke programmene under skjer det på eget ansvar. UiT tilbyr ikke disse programmene til sine studenter eller ansatte.

FutureLab har nå holdt to kurs med tema “Presentasjoner i PowerPoint.” Fokuset var både på å lage og holde foredrag med bruk av PowerPoint. Grunnen til at PowerPoint ble valgt til bruk i kurset var fordi folk flest er kjent med det, men PowerPoint er langt fra å være den eneste programvare som kan brukes til å lage presentasjoner. Her er noen alternativer.

Prezi

Prezi har blitt populær i det siste, og den største forskjellen mellom Prezi og tradisjonelle verktøy som PowerPoint er at man zoomer. I stedet for å ha enkelte lysbilder som man blar gjennom, kan man vise hele presentasjonen og så zoome inn på forskjellige punkter. Det er lett å komme i gang med Prezi både i forhold til ferdiglagde mal og automatisk transisjoner (til f.eks. Pecha Kucha presentasjoner). Man lager Prezi presentasjoner via nettsiden. De er dermed tilgjengelig på alle datamaskiner med Internett tilgang. Det er også mulig til å laste ned presentasjonen ved behov.

Studenter ved UiT får bruke Prezi gratis ved å opprette en studentkonto. Med denne type konto kan du velge å holde presentasjonen privat, dele med enkelete eller gjør den offentlig tilgjengelig.

OpenOffice Impress

OpenOffice er en open source programpakke som inneholder programvarer som tilsvarer Microsoft Word, Excel, PowerPoint og Access. I tillegg finnes det programvarer for å tegne og skrive matematiske ligninger. Det er OpenOffice Impress som brukes til å lage presentasjoner.

Det som er fint med OpenOffice (ikke minst at den er helt gratis) er at den er kompatibel med alle andre programvarer som bruker OpenDocument. Du kan også redigere PowerPoint presentasjoner og lagre filer i PowerPoint format. OpenOffice ser ikke like flashy ut som Microsoft Office, men den har mye av det samme funksjonalitet.

SlideRocket

Dette er et presentasjonsverktøy som reklamerer “built for the way we work now”. Det vil si at SlideRocket gjør det lett til å samarbeide på et dokument, dele med andre via sosialmedia og få tilbakemeldinger i selve presentasjonen. SlideRocket kan brukes på nett, iPad eller iPhone – da kan du lage presentasjoner hvor som helst, når som helst.

Kanskje en SlideRocket presentasjon kan skaffe deg en jobb? Denne presentasjonen fikk det til.

Det finnes selvfølgelig mange flere alternativer til PowerPoint som man finner ved å søke litt på nett. Hvilken liker du best?