Illustrasjonsfoto fra Colourbox

Fact or fiction? Test deg selv

Oktober er “National Information Literacy Awareness Month” i USA. Informasjonskompetanse er noe som man må lære seg – det er ikke noe vi er født med. Det handler om å vite at man har behov for informasjon, hvor man skal finne svar og vurdere om informasjonen som ble funnet er av god kvalitet.

Her ved UiT holder Universitetsbiblioteket kurs i informasjonskompetanse for førsteårs bachelorgradstudenter. Disse kurs fokuserer om plagiat og innformasjonskilder som er en viktig del av oppgave- og eksamensskriving.

Er du flink til å vurdere informasjonskilder? Test deg selv med en quiz fra Today. Quizen består av sett med nyhetsartikler der den ene er “fact” og den andre er “fiction”. For å virkelig teste deg selv ville jeg anbefale at du ser på videoene. Det er i videoene at du får hint om artikkelen er sant eller ikke. Lykke til!