Hva er det som gjør en Prezi presentasjon bra?

Hvis man vil bruke Prezi skjer det på eget ansvar. UiT tilbyr ikke Prezi til sine studenter eller ansatte.

Prezi er et presentasjonsverktøy som er et alternativ til PowerPoint. Hovedforskjellen mellom Prezi og PowerPoint er at Prezi bytter mellom “slides” med å zoome. Med PowerPoint har man en rekke med bilder mens i Prezi er det ett stort bilde som man zoomer inn på. Selv om Prezi er veldig populær nå for tiden er det viktig å huske at det er ikke teknologien som gjør presentasjoner gode eller dårlige – det er hvordan vi utnytter den.

Det jeg synes fungerer best i Prezi er når man bruker hele “lerretet” til å fortelle et sammenhengde historie. Her er et eksempel:

Man trenger ikke å være grafisk designer eller veldig flink til å tegne for å utnytte mulighetene i Prezi. Her er et eksempel som bruker bilder a la det man finner i Google Images eller Creative Commons. Likevel utnytter presentasjonen lerretet som fysisk representasjon for Rødhettes tur til bestemor.

Her er et annet eksempel som de fleste kunne sikkert få til å lage selv. Bildene er kanskje ikke helt til skala, men gjør i hvert fall et godt forsøk.

Lyst til å prøve Prezi selv? Studenter og ansatte ved utdanningsinstitusjoner kan få gratis en gratis Prezi konto med 500 GB lagringsplass og private presentasjoner. Du kan registrere deg her.

One response to “Hva er det som gjør en Prezi presentasjon bra?”

1. Jeg ønsker å prøve prezi for å forbedre mine presentasjoner.