Illustrasjonsfoto fra Colourbox

MOOC for de rike?

Idealismen bak Massive Open Online Courses (MOOC) er at alle, uansett hvor de befinner seg og hvor mye de får i lønn, kan ta gratis nettbasert læring. Universiteter som Harvard og Stanford er blant de som har gjort undervisning tilgjengelig til hele verden.

Hvem er det som egentlig benytter seg av MOOC da? I følge en rapport i Nature, er de som tar MOOC oftest unge menn som har allerede tatt en utdanning. Prosenten av de som tar MOOC som har en bachelorgrad er mye høyere enn utdanningsnivået for landet.

Spørsmålet da blir, hvordan kan MOOC nå de som trenger utdanning mest? Er det “bare” å gi alle en PC og internettilgang? Kreves det mer?

Her er lenken til artikkelen: http://www.nature.com/nature/journal/v503/n7476/full/503342a.html (Om du ikke befinner deg på campus kan du bruke VPN til å få tilgang.)

2 responses to “MOOC for de rike?”

  1. Nora MacLaren says:

    Coursera prøver å gi flere tilgang gjennom Learning Hubs
    http://blog.coursera.org/post/65596539008/introducing-coursera-learning-hubs-global

  2. Nora MacLaren says:

    Her finner du en infographic som viser fordeling av folk som tar MOOC på verdensnivå: http://opencourseware.weblog.tudelft.nl/2013/07/26/opencourseware-changing-how-we-learn-since-1999/?TUD-USE-COOKIES=yes&TUD-USE-COOKIES=yes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *