edX logo

Deltakelse på en MOOC

Fra og med denne uka får jeg delta i en MOOC i regi av MIT. MOOCen kjører på MIT og Harvard sin plattform edX og heter “Design and Development of Information Technology.” Å delte på denne MOOC blir mulighet for meg å både lære noe nytt om teknologi i utdanning og oppleve et nettbasert kurs fra MIT.

Basert på kursbeskrivelsen ser denne MIT MOOC ut til å ligne på den jeg tok i fjor fra Adobe. Begge MOOC følger en ukesplan og til slutt leverer man et prosjekt som kan brukes i “den virkelige verden” utenfor kurset.

I motsetning til MOOCen fra Adobe, kommer “Design and Development” til å ha svært få digitale samlinger. I stedet blir det mange opplæringsvideoer og små oppgaver. I Adobe MOOCen ble “peer feedback” påkrevd for å skape aktivitet. Jeg ser at MIT MOOCen ønsker at vi bruker diskusjonsforum, men jeg ser ingenting som tyder på at vi blir tvunget til å bruke den.

Flere sammenligninger kommer etterhvert når jeg kommer meg videre i kurset. Inntill da, her er 8 ting du burde vite om MOOC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *