Jose Ferreira står bak et podium og underviser
Jose Ferreira spår fremtiden til høyere utdanning under Læringsfestivalen

Læringsfestivalen 2015

Det var en lærerik uke for FutureLab i Trondheim i begynnelsen av mai. Først holdte jeg en presentasjon på Læringsfestivalen om FutureLab, og så bidro Andreas, Andreas og Aleksander til NKUL i lag med Senter for IKT i utdanning.

Under Læringsfestivalen var det mange gode bidrag, og noen presentasjoner er gjort tilgjengelig på YouTube. Lysbildene fra de fleste presentasjoner er også lagt ut.

Presentasjonen som jeg synes var mest interessant spådde fremtiden til nettbasert læring. Foredragsholderen var Jose Ferreira fra Knewton i USA. Knewton jobber med å skreddsy læring til hver enkel student.

Ideen som ble lagt frem var at små universiteter og høyskoler kommer til å forsvinne eller bli studiested for studenter som tar nettbasert undervisning fra andre, større universiteter. For å overleve overgangen til nettbaserte kurs var anbefalingen å komme i gang med nettbasert undervisning så tidlig som mulig. Da har et læringsinstitusjon mulighet til å bygge opp merkevaren sin før det er for mange konkurrenter.

Hvordan tror du at høyere utdanning kommer til å forandre seg når flere kurs blir lagt ut digitalt for “alle” å ta?