Det nye digitalt didaktisk verksted ved Universitetet i Stavanger

Digitalt didaktisk verksted ved UiS

Digitalt didaktisk verksted (DDV) ved Universitetet i Stavanger (UiS) er det nye fremtidens klasserommet deres som er rettet mot lærerutdanning. Den åpnet forrige onsdag, og jeg var på besøk dagene like etter sammen med flere lærerutdanninger og Senter for IKT i utdanning.

Bildet ovenfor viser halvparten av det nye rommet. Her ser du tre gaming datamaskiner, en 3D printer, et Makerspace-bord (hvit), et arbeidsområde langs vinduene, og et arbeidsområde i midten som også har oppbevaringsskuffer. I den andre enden av rommet er det et koselig hjørne for refleksjon, og en ebeam og en Smart board (siden disse brukes i skolene).

UiS har et fantasktisk flott rom med veldig god støtte rundt. Ledelsen er med, det har en prosjektleder, en lærling, og tre studentassistenter. Rommet kommer til å bli bemannet under vanlige åpningstider for å veilede studenter og ansatte i bruk av rommet og verktøyene.

littleBits sett og en bil lagd av littleBits

Et av verktøyene som finnes på DDV er littleBits. Jeg lagde en bil!

Siden DDV er rettet mot lærerutdanning har de en del verktøy som studenter kan eksperimentere med før de går ut i praksis.

Osmo coding lek med iPad

Senter for IKT i utdanning tok med noen andre pedagogiske lek rettet mot forskjellige aldersgrupper. Her leker jeg med Osmo coding. Jeg likte at det hadde et fysisk element. Meget bra for barneskole.

Gratulerer med DDV, Stavanger! Dette er et kjemperessurs for deres lærerstudenter.