Computer Science Education Week

På mandag denne uka feiret Google 50 år med koding for barn med en gøy, interaktiv Google Doodle. Det passet bra at det også er “Computer Science Education Week” og “Hour of Code“.

Skjermbilde fra nettbasert spill som handler om koding. Flytt kaninen fra blokk til blokk for å spise gulrøter.

Google Doodle om koding

I forkant av Computer Science Education Week, publiserte EdTech Researcher en artikkel om å lære barn problemløsning heller enn å kode. Det finnes flere leker og spill for små barn som gjør akkurat dette. Noen av de som jeg kjenner til er Bee-Bot, Robot Turtles, Robot Mouse, LightBot, og Osmo Coding. Disse spill er basert på “block based programming“. Etter hvert som man kommer videre med koding kan man bytte til verktøy som viser både “block based programmering” og “text based programmering”.