CV

Viam ad resurrectionem, Kroken kirke 18. mars
Sakral musikk fra renessansen til vår tid, dirigert av den italienske prisvinnende dirigenten og komponisten Lorenzo Donati.

Tir alu, Tromsø domkirke 29. januar, Nordlysfestivalen
Konsert med ny og gammel musikk. Urfremføring av Tir alu (Ragnar Rasmussen), et bestillingsverk for kor, bronselur, serpent, piano og slagverk, med tekster fra Bibelen, Håvamål og Grimnismål.

2011: Mimas vant den internasjonale korkonkurransen International Choir Festival Berlin 2011

2010: Mimas deltok for første gang i en konkurranse, i den internasjonale korkonkurransen Venezia in Musica. Mimas konkurrerte i to konkurrerte i to kategorier; sakral musikk og blandet kor. Koret fikk gulldiplomer i begge klasser, i tillegg til en spesialpris for fremragende framføring av et samtidsverk. Ragnar Rasmussen fikk pris som beste dirigent i konkurransen.

2008: Barentsjazz og Tromsø Internasjonale Kirkefestival

2007: Barentsjazz og Tromsø Internasjonale Kirkefestival

2005: Barents Internasjonale Korfestival (BICF)

2004: Festivalkor ved Nordlysfestivalen

2003: Tromsø Internasjonale Korfestival

2000: Universitetskoret ble stiftet av Ragnar Rasmussen. Koret drives i et samarbeid med UiT Norges arktiske universitet

Koret har hatt flere samarbeidsprosjekter med Tromsø Symfoniorkester og Konsen Kammerorkester, blant annet ved framføringen av Skapelsen av J. Haydn, Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Brahms Requiem, Orffs Carmina Burana og Händels Messias.

Mimas har samarbeidet med ulike norske artister, som Henning Sommerro, Berit Opheim og Iver Kleive, samt en rekke andre profesjonelle solister. Koret har vært pa turneer blant annet i Roma, St. Petersburg, Ljubljana i Slovenia, Oulu i Finland, Kroatia og ulike steder i Nord-Norge.