Ut på tur, ut på vidda….

En flott vinterdag i april var Trine og Vigdis klar for å besøke en av de samiske reiselivsentreprenørene vi skal følge tett i tida framover.

Siv og Per utvikler en besøkssida i Leirpollen på østsiden av Porsangerfjorden hvor de har sin reinflokk. Vi har blitt kjent med Siv og Per gjennom samtaler på telefon, skype og har vært hjemme hos dem i Lakselv, men nå skulle vi møte dem i Pers rette element: ut på vidda og sammen med reinflokken!

Reiseinstruksen fra Siv var rimelig klar; 15 minutter etter avkjørsel fra Børselv må dere se etter en brøytestikke på høyre side av veien med en grønn plastikkpose på. Joda, der stod de å ventet på oss med scooteren, og vi fikk en behagelig tur i sleden til lavvoen.

Vel etablert ved bålet gikk praten lett om reindrifta, reiselivsetableringen og livet…

Det ble både bidos og bålkaffe mens timene fløy av sted. Fire timer i bilen hjem langs Porsangerfjorden og over Sennlandet var det som skulle til for å fordøye både mat og tanker.

Takk til Siv og Per for at dere deler av deres erfaring med oss!

Comments are closed.