Hjelp Røde Kors å redde liv

TV-aksjonen blir i år 23. oktober. Denne velkjente og kjærkomne tradisjonen i det solidariske norske samfunn kalles med god grunn “Årets viktigste søndagstur”. Mottakeren er nemlig ingen ringere enn Røde Kors, den kanskje mest utbredte og erfarne bistandsorganisasjonen i verden. Deres fokus er akutt bistand i konfliktfylte områder. Fordi det er sant som Sven Mollekleiv, President i Norges Røde Kors sier: “Vi har sett ødeleggelsene i Homs. Sulten i Madaya. Menneskene som drives på flukt. Fortvilede barn, kvinner, familier. Fanget mellom frontlinjene … For krigens ofre er håpet en lastebil med Røde Kors – eller Røde Halvmåne-emblem. En pappeske med mat. En pakke nødhjelp med det aller mest nødvendige. Det er  rent vann og medisiner. Det er rett til beskyttelse – det er hjelp fra frivillige i Røde Kors”.

Vel vitende om viktigheten og effekten av Røde Kors sitt arbeid over hele verden var det ingen tvil hos oss i Studentparlamentet ved UiT om at også vi studenter, en stor og mannsterk gruppe, må stille opp og hjelpe til med årets tv-aksjon. Vi vil derfor gjøre vårt ytterste for å rekruttere bøssebærere på institusjonen, og selvsagt også gå med bøsse selv.

Prosjektene som får støtte via tv-aksjonen er mange. Mat, vann og medisiner til Syria er selvsagt med, men også opplæring av helsepersonell i Somalia, og legehjelp i Sør-Sudan. Grunnene til å bære bøsse med oss 23. oktober er altså mange, og vi håper studentene kommer til å vise sitt engasjement og sin ståpåvilje og melde seg som bøssebærer på http://blimed.no/

Comments are closed.