Nå har årets store begivenhet startet, det er tid for Studentparlamentsvalg!

Studentparlamentet består av 31 valgte studentrepresentanter, der 15 av disse velges i et listevalg. Ved å stemme på listen du mener vil gjøre en best jobb for studentene, er du med på å bestemme hva Studentparlamentet skal jobbe med det kommende året. Studentparlamentet er avhengige av studentenes valgdeltakelse – jo høyere oppslutning blant studentene, jo større påvirkningskraft har vi opp mot UiT.

I år er det fire lister som stiller til valg: Arktisk liste, Moderat liste, Sosialdemokratene og Sosialistisk studentlag. På www.spvalg.no kan du finne mer informasjon om Studentparlamentet og listene som stiller til valg. Du kan avgi stemme ved å besøke www.spvalg.no eller www.uit.no/stemme.

UiT Narvik og UiT Harstad har en egen valgordning, og studenter på disse campus vil dermed ikke ha stemmerett i dette valget. Ta kontakt med ditt lokale studentdemokrati for mer informasjon.

Studentparlamentet vet at det kan være vanskelig å stemme i valget, fordi man ikke kjenner til de ulike listene og hva som skiller dem fra hverandre. Bekymre deg ikke! Studentparlamentet arrangerer «Den store studentdebatten» mandag den 06. mars i Teorifagskantina på Hus 1 kl. 12.00! Møt opp, still spørsmål og finn listen som passer deg best! Link til facebookarrangementet: https://www.facebook.com/events/1844879889101340/

Valgportalen er åpen fra 27. februar kl. 09.00 til 08. mars kl. 14.00.

P.S. I dag startet også rektorvalget! Her kan alle studenter avgi stemme. Slå to fluer i en smekk, logg deg inn på www.uit.no/stemme i dag og la din stemme høres!

Godt valg!

Comments are closed.