Hvordan hindre progam å stjele fokus i Windows

Det kan til tider være meget frustrerende når program, som tar litt tid å starte, stjeler fokus i Windows mens du jobber i andre programmer. Man kan i værste fall risikere å skrive sensitiv informasjon en plass der det ikke burde stå. Admin passord i en lynmelding er ingen drømmesituasjon. Heldigvis finnes det løsninger.

I Windows XP kan man laste ned Tweak UI fra denne siden og gjøre en eller annen endring der. Kjører man Windows Vista kan man gjøre dette ved å endre en verdi i registry. Har tatt et bilde som illustrerer hva som skal endres:

focus

Hvis ikke bildet er selvforklarende nok:

  1. Trykk “Start->Run”, skriv inn “regedit” og klikk OK.
  2. Åpne “HKEY_CURRENT_USER->Control Panel->Desktop”
  3. Høyreklikk på “ForegroundLockTimeout” og velg “Edit”.
  4. Velg “Decimal” som base og anngi “0” som verdi.
  5. Klikk OK for å lagre endringen.

Usikker på hvor godt dette fungerer da jeg nylig fant ut av det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *