IT-konferansen “Del og bruk”

Ok så “Del og Bruk” er “yet another IT conference” [TM]. Men denne holdes i Norge og arrangeres av Sandvika videregående skole……. wtf

Programmet:

1. Will Richardson

Will Richardson

Will Richardson is known internationally for his work with educators and students to understand and implement instructional technologies and, more specifically, the tools of the Read/Write Web into their schools, classrooms and communities. A former public school educator for 22 years, Will’s own Weblog (Weblogg-ed.com) is a leading resource for the creation and implementation of Web 2.0 technologies on the K-12 level, and his is a leading voice for re-envisioning learning and teaching in the context of the fundamental changes these new technologies are bringing to all aspects of life

2. Wim Veen
Wim Veen (1946) is a full professor at Delft University of Technology,Wim Faculty of Technology, Policy and Management. His research focuses on new concepts and strategies for ICT enhanced learning in both private companies and regular educational institutions. Traditional learning arrangements no longer hold in a society where knowledge is a key asset of networked organizations. Knowledge production and sharing require flexible strategies for professional development in which learning is an embedded and continuous team activity that is work based, networked, informal, self regulated, and strongly related to business goals or core activities of the organization. In the corporate sector, employees are the social capital of the business.

3. Arne Krokan
Er professor i  eknologi, kommunikasjon, organisasjon og samfunn ved NTNU
Institutt for sosiologi og  statsvitenskap. En populær foredragsholder med solid kunnskap om bruk av IKT i skolen og ellers i samfunnet. Har nylig deltatt i diskusjon om ulovlig fildelingsdeling. Han retter søkelyset mot det som skjer i skolen, men også på endringer som berører andre bransjer. Målet er å være oppmerksom på hvilke utfordringer også andre står overfor. Han er medlem av Del og bruk og deltar ellers aktivt på nettet med diverse blogger.

4 Johan Lindwert
Det har aldrig varit så lätt att dela med sig av goda lektionsidéer och material som nu. johan LindwertJohan Lindwert har skapat gratistjänsten TeacherOnDemand.se,  ett lärarnas Youtube. Om var tjugonde lärare producerar 5 filmer, blir det bara i Sverige 30 000 filmer! Johan kommer att visa hur elever och föräldrar kan ta del av filmer och annat material från TeacheronDemand via iGoogle. Han kommer också att visa goda exempel på hur IT kan användas i historia och geografi bland annat med filmfunktionerna i Google Earth.

5. Ingunn Kjøl Wiig og gjengen fra Del og bruk.
Parallellsesjoner vil bli ledet av Ingunn Kjøl Wiig og andre initiativtakere til nettsamfunnet Del og bruk. Konferansedeltakere kan velge mellom mange fagrelaterte sesjoner. To faglærere vil lede sesjonene der målet er klart: Del det du har, bruk det du får! Bruk av Web 2.0 i undervisningen gir nye utfordringer til lærerne. Vi ønsker ved dialog og eksempler å lette den digitale hverdagen for den enkelte lærer

6. Trond Viggo Torgersen
Trond-Viggo Torgersen hadde sin TV-debut allerede tidlig på 70-tallet.. De som hadde gleden av å se ham på It’s learning-konferansen i Bergen i vår, vet hva de har i vente. For alle andre: Benytt anledningen til å la dere bli underholdt på høyt nivå i et skråblikk på norsk utdanning!  På Sandvika stiller han med to musikere, så her er det grunn til å glede seg!

One response to “IT-konferansen “Del og bruk””