Gartner spår om framtiden: stasjonære pc-er er på vei ut, og vil forsvinne helt innen toppen fem år.

Ser at Gartner er ute og spår om framtiden igjen. Se http://www.digi.no/827886/tenk-%ABarbeidsflate%BB-ikke-%ABpc%BB

Bla mener de at tradisjonell PC administrering er for kompleks og at andre løsninger vil komme.
De lanserer begrepet serverbasert virtuell pc.

Det er vel noe av det samme vi har sett i det siste, men de trekker det enda lengre.

One response to “Gartner spår om framtiden: stasjonære pc-er er på vei ut, og vil forsvinne helt innen toppen fem år.”

  1. Pål Ditlefsen Ekran says:

    Det er flere momenter her, hvis man f.eks ser på oss her på AIT så sitter vi bak stasjonære på kontorene, mens trolig 95-100% av hjemmemaskinene våre er bærbare. Hvorfor er det slik?

    Stasjonære har fremdeles endel fordeler i forhold til bærbare. Primært det at man kan røske ut deler og sette inn nye deler, istedet for å kjøpe seg ny hele tiden (riktignok kan man skifte RAM og HD på bærbare, men erfaringen viser at dette ofte blir dyrt da man må kjøpe deler direkte fra leverandør.) – så for de som ikke bruker PCen til gaming hjemme og trenger det nyeste grafikk kortet og mange GB RAM, hvilke argumenter har de for å ikke velge bærbare? Eller, hvorfor skulle de velge bærbare, til f.eks kontorplassen fremfor en stasjonær?

    Salget av stasjonære har gått ned de siste årene, det har vi hørt lenge, og det er mulig at de vil slutte å selge dem helt om 4-5 år, det som likevel er interesangt i artikkelen er fokuset på desktopen og at man bør ha en strategi for hvordan den skal leveres i fremtiden. Dette blir spesielt interesangt når vi snakker om tusenvis av klienter som vi har her på Universitetet og hvordan disse kan driftes effektivt.

    Personlig så mener jeg at det burde være plass til både stasjonære og bærbare i fremtiden også, og at det er greit å kan skifte ut et grafikkort/ram/cpu eller HD av og til uten å måtte levere inn maskinen til service. Men det er mulig at det er bare jeg som har slike behov og at mesteparten av brukerene der ute er fornøyd om de bare har en boks som virker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *