Facebook-hygiene

Siden internseminaret før jul oppmuntret så mange til å teste ut Facebook kan det være passende for erfarne fjellfolk å komme med en del gode råd:

  • Se opp for virus! Dersom en venn sender deg en link med ei tilhørende frisk setning som på engelsk oppfordrer til å f.eks. “sjekke rompa di på denne videoen”, så er det fare på ferde! Dersom du følger linken vil du få beskjed om at du mangler flash el.l, men dette kan du løse ved et kjapt museklikk… Gratulerer, du er smittet med Koobface! Sjekk google for hvordan dette kan fjernes (eller legg inn en kommentar dersom du har testet dette ut.)
  • Ikke takk ja til alle applikasjoner. Du vil straks oppdage at det finnes hundrevis av applikasjoner for å sende/motta/samle på smil/hjerter/blomster/sjokolade/fotballkort/hvavetjeg. Dersom du vil være med på dette sirkuset må du godkjenne den aktuelle applikasjonen. Ikke alle disse er like harmløse. Vær spesielt oppmerksom dersom applikasjonen ber deg om å oppgi epostadresse eller mobilnummer. Vi overlater som en oppgave for leseren å gjette hva disse opplysningene kan brukes til. Ikke alle applikasjoner gjør heller det de påstår å skulle gjøre. Kanskje sender de bare videre ei reklamemelding til alle dine venner? Just say no!
  • Bruk spill med fornuft. Dette gjelder kanskje i større grad de som skal rettlede den oppvoksende slekt, men vær obs på at enkelte spill i kategorien Farmville legger opp til at du skal bruke ekte penger (via f.eks. mobil) for å kjøpe deg raskere oppraderinger o.l.

Lykke til!

2 responses to “Facebook-hygiene”

  1. Anbefaler alle å lese bloggposten og kommentarene “Om mobbing på twitter”: http://www.ninanord.no/2010/02/twitter-drittslenging/

    Er Facebook/Twitter offentlige rom?

  2. Pål Ditlefsen Ekran says:

    Er level 36 med 105848 XP i Farmville!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *