Ut med Outlook, inn med DavMail..

About DavMail (OS X)

About DavMail (OS X)

Start med å synge subjekt-tittelen 20 ganger for deg selv. Føles det litt godt, men du vet ikke helt hvorfor? Da bruker du sikkert Linux eller OS X og har en fornemmelse av at bedre tider er i vente! Er du lei av å få Outlook trøkt ned i halsen din med en gåsestapper?  Jeg snakker selvfølgelig mest om Kalender (groupware) funksjonaliteten. Nå finnes det kanskje et fullgodt alternativ!

Glem propreitære ruskeprotokoller. DavMail er en POP/IMAP/SMTP/Caldav/LDAP exchange portal som tillater hvilken som helt epost og kalender applikasjon til å aksessere en Exchange tjener via Outlook Web Access. For veldig mange vil det være veldig nyttig da deres organisasjon bare åpner for OWA konnektivitet utenfra, og det er jo nermest ubrukelig for f.eks. en dag med hjemmekontor. Vi er jo heldig å ha en åpning for ekstern bruk av IMAP mot tjener for epost, men det hjelper jo lite for Kalenderen!

Det flotte er at DavMail inkluderer også en LDAP portal mot Exchange sin adressebok, som muliggjør automatisk adresseutfylling for mottakeradresse samt full kalender kryss-integrering mht. om inviterte personer/ressurser f.ek. er ledige eller opptatte.

Nå har vi jo faktisk en egen “Gulesider” LDAP som kan slås opp fra hvor som helst (f.eks. Thunderbird) mht. adressebok oppslag – dog ikke med sync funksjonalitet eller mulighet for kryssreferanser fra kalender.

DavMail instrastruktur..

I den leia har jo noen linux brukere (meg inkludert) f.eks. brukt Evolution med sin innebygd Exchange støtte, men dette har etter min mening aldri vært spesielt stabilt (hverken på post eller kalendersiden) eller OS-fleksibelt. DavMail, derimot, er implementert i Java og burde fungere på de fleste platformer. F.eks. om du kjører Thunderbird/Lightening suite-kombo på windows/linux eller Mail/iCal på OS X. DavMail kan også kjøre i “standalone” server mode, på en støttet Java platform, mellom klienter og Exchange tjener.

NB: Java (J2SE) v.1.6+ kreves, eller Java6 som det vanligvis bare kalles. For gamle klienter som enda kjører v.1.5, eller usupportert Java, så må DavMail brukes via server modus.

Last ned og les mer på Sourceforge:
http://davmail.sourceforge.net/

Oppdatering (Exchange kalender synket til iCal):

Da fungerte alt i OS X og dette ble plutselig min nye favoritt Javasnutt 🙂 Håper det går like fint under Linux. Kommer med kommentar når det er testet.

ical

iCal Exchange synced

3 responses to “Ut med Outlook, inn med DavMail..”

 1. Erling Paulsen says:

  🙂

  Statusrapport så langt:
  #1 Det er ikke helt trivielt å sette opp!

  #2 Fikk det til å fungere med iCal, Mail og Adressebok på OS X. * Virket dog litt tregt hjemmefra, men helt fint på campus.

  #3 Fikk det også til å fungere i Thunderbird med Lightning (kalender) tillegg og med Directory/adresseoppslag. *

  * Får ofte “MODIFICATION_ERROR” når jeg skal skrive eller oppdatere events tilbake mot Exchange fra kalenderen. Dette levner kalenderen i Read-Only modus og dermed blir brukbarheten fort noe begrenset.

  Det er synd, for event-registrering, opptatt søk for møterombestilling etc fungerer veldig bra. Dvs. all flyt fra Exchange og inn til applikasjonene.

  Kanskje det er noen begrensninger på OWA/Exchange oppsettet vårt. Kanskje vi uansett bør oppgradere til 2007 snart. OS X har f.eks. 100% supportert innebygd 2007 støtte fra og med Snow Leopard.

  – Erling

 2. Pål Ditlefsen Ekran says:

  Det fungerte omtrent like bra som Evolution. Det vil si, det fungerte ikke i det heletatt.

 3. Erling Paulsen says:

  Det fungerte helt flott å synkronisere Exchange kalenderen med iCal på Macbooken min. Yess, siste grunn til å kjøre Citrix eller remote desktop er borte 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *