Et besøk på laben

Dersom du ønsker å frivillig delta i en av våre studier, vil du bli invitert enten en eller to ganger på laben. Hvert møte varer omtrent en og en halv time.

Når dere kommer fram, vil dere bli møtt av eksperimentøren i vårt hyggelige venterom. På venterommet kan barnet leke med flotte leker og bli kjent med eksperimentøren. Du blir da også å få detaljert informasjon om studiens prosedyre, og du vil bli bedt om å underskrive samtykkeerklæring og utfylle et spørreskjema om bakgrunnsinformasjon.

Deretter går alle sammen til laben, hvor selve studien vil foregå. Laben er utstyrt kun med et bord og to stoler, og dette gjør det enklere for barnet ditt å holde oppmerksomheten i studien. Barnet sitter på fanget ditt ved bordet. Barnet ditt blir inndelt i en av to grupper, enten eksperiment- eller kontrollgruppe.  I eksperimentell gruppe vil barnet først kun observere imens eksperimentøren «leker» med en rekke interessante objekter. Barnet vil deretter selv få muligheten til å leke med objektene. I kontrollgruppen vil barnet kun leke med objektene. Øktene på laben vil bli filmet, og videoene blir senere kodet til numerisk data. Avhengig av hvilken betingelse ditt barn tilskrives, så blir du å møte opp på enten en eller to økter på laben. Pausen mellom de to øktene tilbringes på venterommet, hvor du vil bli spurt om å utfylle et spørreskjema imens barnet leker fritt. Du blir da også å få tid til å gi barnet ditt et lite mellommåltid eller skifte bleier om nødvendig.

Før du drar har du mulighet til å spørre spørsmål dersom det er noe du ønsker å vite om studien. Som takk vil du få et gavekort, og barnet ditt blir å få en liten leke og et diplom for deltakelsen.

Her kan du lese tilbakemeldinger fra foreldre som har besøkt BabyLab.