Ski

Årsrapport langrenn 2015

Medlemmer av skigruppa har i 2015 deltatt i flere turrenn i Tromsø-regionen, og har blant annet vært med i Tromsø skimaraton, Kvaløya skimaraton og i Bedriftskarusellen. Startkontingent har blitt dekket innenfor rammen av tildelt budsjett til skigruppa, forutsatt deltakelse for UiT-BIL som klubb.

Skigruppa arrangerte i februar smørekurs med landslagssmører Dag Elvevold. Kurset tok for seg grunnleggende smøreteknikker så vel som mer avansert skipreparering. 12 deltakere var godt fornøyd med utbyttet.

Smoerekurs2ski

I februar avholdt vi også teknikkurs hvor egne krefter Eli Margrete Pedersen og Hans-Jørgen Oppi Christiansen stilte som instruktører. 19 deltakere fikk først teoretisk innføring i klassisk- eller skøyteteknikk, blant annet ved gjennomgang av videoeksempler, før det ble praksis i lysløypa.

Det er ingen organisert skitrening for universitetsansatte. Treningen foregår individuelt etter tid og anledning. Det finnes gode treningstilbud i skiklubbenes turrenngrupper. Langrenn kombineres også med andre idretter, som sykling, løping og orientering.

Kontaktpersoner
Hans-Jørgen O. Christiansen
Tlf: 776 45327
Epost: hans-jorgen.o.christiansen@uit.no