Skredseminar 13.mars 2018: «Blir det tryggere om vi overlater oppdaging av snøskredaktivitet til teknologien?»

I kveld får vi besøk av  Kristin Brandtsegg Lome som i vinter leverte sin master i geologi ved UiT Norges arktiske universitet. Denne er utgangspunktet for foredraget.

I dagens samfunn blir stadig mer av hverdagen automatisert. Biler kjører snart av seg selv, fly flyr på autopilot, brød baker seg selv med brødbakemaskin, hytta er fyrt opp når vi kommer frem og så videre. Hvert år stenges norske veger på grunn av snøskred. Er det mulig å sikre vegene automatisk også? Ny teknologi tas stadig i bruk for automatisk oppdaging av snøskred i bevegelse, og teknologi får nye bruksområder. Pålitelig fjerndetekteing av snøskred kan brukes som et verktøy for å sikre veger, det kan bidra til å øke datagrunnlaget til den nasjonale skredvarslingen og det kan bidra til opparbeidelsen av en database med skredhendelser som kan brukes til forskning og forbedring av modeller.

Kommentarer er stengt.