Frustrerte superhelter

I teaterstykket Hær e Æ! er 13 år gamle Masah Qadi fra Palestina og 15-årige Hanna Berg fra Tromsø superhelter, frustrerte superhelter. I Støttegruppen for frustrerte superhelter snakker de om at det er vanskelig å være sterk hele tiden, at er trasig når de føler at ingen har bruk for dem, at de er redd for å skuffe – men at ingen er perfekt og at det er bruk for alle superhelter.
– På scenen er vi tegneseriefigurer, men vi snakker jo om det livet vi lever – at alle er egentlig superhelter i livet sitt, men at det ikke alltid er lett likevel, sier Hanna Berg.

Forskerinteresse
Teaterstykket er et samarbeid mellom TVIBIT, Deltagerskolen i Tromsø kommune og Snakk for deg selv AS, og skuespillerne kommer fra Eritrea, Sudan, Zambia, Kurdistan, Palestina, Tromsø, Thailand, Zambia og Syria. Gjennom tekst, teater, dans, musikk og film blir teaterscenen en arena hvor ungdommene blir kjent med Tromsø, og Tromsø med dem.
– For meg er dette et bidrag til bedre språkopplæring, slik at ungdommene som bor her kan skal kunne lykkes i skolen og i samfunnet, uansett hvor de kommer fra, sier Rebekka Brox Liabø i Snakk for deg sjøl AS. Og nettopp at teaterscenen bringer sammen ungdom fra hele verden, gjør forestillingen ekstra interessant for forskere fra UiT Norges arktiske universitet, Norsk institutt for bioøkonomi, Roskilde Universitet og Nordlandsforskning.

Les hele artikkelen fraUit her

You may also like...