Broderiverksteder skaper vennskap

Broderiverkstedet skulle skape en møteplass. – Resultatet ble vakker kunst, mener Harstad-ordfører Marianne Bremnes.

Torsdag åpnet ordføreren i Harstad utstillingen som viser resultatet av to dager med broderiworkshop i regi av UiT Norges arktiske universitet under Festspillene i Nord-Norge.
– Kunst og kultur spiller på følelser og gir en ekstra dimensjon i møtet mellom mennesker. Det skaper også en fin arena hvor de som møtes stiller likt, og det å brodere åpner opp for farger, former og skaper et godt grunnlag for å ha noe å snakke med hverandre om. Det å sitte sammen og gjøre noe i lag er et godt utgangspunkt for å bli kjent, mener Marianne Bremnes.

Imponert
Harstadordføreren er imponert over broderiene, som nå vises som en utstilling i Bysenteret i Harstad. Det samme er Marsil Andelov Al-Mahamid, som ledet den to dagers workshopen i Harstad.
– For oss har prosessen vært viktigst, det å skape en arena for folk til å møtes, slik at de kan møte nye folk, snakke sammen, lære språk og kanskje få nye venner, sier Al-Mahamid.

Helt hekta
Den tromsøbaserte kunstneren ble selv hekta på brodering da han ble introdusert for håndverket mens han studerte på Kunstakademiet ved UiT Norges arktiske universitet. I dag broderer han hver dag.
– For meg er det en form for meditasjon, det skaper et rom for kreativitet og refleksjon. At det også fungerer for andre, er jeg ikke overrasket over. På tidligere workshops har jeg sett at en felles kunstnerisk aktivitet åpner opp for helt nye møter mellom mennesker, sier Al-Mahamid. Derfor vil han fortsette med å invitere broderiworkshops i Tromsø, og på den måten skape en møteplass som UiT-forskere som ser på når de skal undersøke hva som kan skape innovasjon i integrering.

Skrevet av Stig Brønbo. Les hele artikkelen på UIT sider her.

You may also like...