Vår feltsesong er over!

I sommer startet vi en internettundersøkelse for å få kunnskap om opplevelsen til nasjonalpark-besøkende. Undersøkelsen består av et kort spørreskjema og et kart over områdene hvor deltakerne kan plassere markører som indikerer ulike naturverdier, opplevelser de har hatt og forvaltningspreferanser.

I løpet av juli og august har vi rekruttert besøkende i nasjonalparkene i Saltfjellet-Svartisen, Sjunkhatten, Breheimen og Jotunheimen til å delta i undersøkelsen. Åtte feltarbeidere deltok i arbeidet. Vi møtte 1941 besøkende hvorav 60% var nordmenn og 40% var utenlandske turister. De besøkende viste stor interesse for prosjektet og det ble mange hyggelige samtaler.

Vi vil takke alle deltakerne og alle andre vi møtte i løpet av feltarbeidet! En særlig takk til parkforvaltere, overnattingssteder og reiselivsbedrifter som hjalp oss med å forbedre rekrutteringen.

Hvis du har besøkt nasjonalparkene nevnt ovenfor og ønsker å delta i prosjektet er dette fortsatt mulig frem til 30. september 2015. Klikk på linken og fortell oss om din opplevelse:

For Jotunheimen and Breheimen à www.landscapemap2.org/southnp

For Saltfjellet-Svartisen and Sjunkhatten à www.landscapemap2.org/northnp

Bilder fra feltsesongen:

Sjoa river in Jotunheimen

Sjoa i Jotunheimen

Lake below Svartisen glacier

Svartisen

River in Saltfjellet

Saltfjellet

Comments are closed.