Om Tromsø

Tromsø er Nord-Norges største by, og kalles ofte porten til ishavet. Tidligere var byen utgangspunktet for polarekspedisjoner og et vibrerende sentrum for handel i nord. I dag har Tromsø en befolkning på 75.000 mennesker og en av de største arbeidsgiverne er UiT – Norges arktiske universitet med sine 3.500 ansatte og 16.000 studenter.

Tromsø er også fargeglade trehus, høyrøstede, gjestfrie mennesker, tankevekkende kultur, arktisk kjøkken og et ustoppelig, inkluderende uteliv. Ikke uten grunn kalt Nordens Paris. Opplev midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren. Rundt ligger forblåste øyer, lune fjorder og de majestetiske, 1800 meter høye Lyngsalpene, bare vel 2000 kilometer fra Nordpolen.La deg forhekse av bedårende fiskevær, duftende botaniske hager og krystallklare fossefall.

Vi inviterer deg til å sjekke ut følgende websider hvis du er nysgjerrig på ting å gjøre mens du er i Tromsø: Nordnorsk Opera og SymfoniorkesterNordnorsk kunstmuseum, Tromsø Museum og Polarmuseet, Hålogaland teater og Kulturhuset.

Hvis du vil utforske muligheten for nordlyssafari, hvalsafari eller gåturer i fjellene omkring Tromsø, kan du finne mer på websidene til Visit Tromsø.