Ny eposttjeneste for studenter er på plass

Universitetet har vært snille mot studentene sine og tilbyr fra 1.1. 2012 den mer avanserte epost- og gruppevaretjenesten Exchange til alle studenter og ansatte. Om du ikke har tatt den i bruk før nå, anbefaler jeg at du gjør det. Epostadressene er de samme som før, men nå kan man bruke et sterkt forbedret web-grensesnitt (Outlook Web Access – OWA) på https://mail.uit.no for å få tilgang til blant annet epost, adressebok og kalender.

En gruppevare er mer enn bare e-post, og det finnes mange fordeler med den nye Exchange/Outlook/OWA-løsningen, blant annet at det er lett å søke opp epostadresser til UiTs ansatte og studenter, eposter blir laget sammen som en samtale, man kan finne og dele kalenderer, ordne møter og håndtere RSS feeds (som den til FutureLab!). En annen stor fordel er at du kan synkronisere epost og kalender med dine håndholdte enheter som telefon og nettbrett/iPad.

Personlig synes jeg at den førstnevnte funksjonaliteten er min favoritt. Tidligere måtte jeg søke i telefonkatalogen hver gang jeg ville finne ut epostadressen til noen. Det spørs om hva du foretrekker, men egentlig kan man slippe å lagre en kontaktliste i det hele tatt siden epostadressene er så lett tilgjengelig. Når du sender en epost, klikker du bare på “Til” knappen og søker etter adressen til en ansatt eller student du vil sende til. Så lett er det!

Hvis du vil finne ut når en lærer er tilgjengelig for møte eller veiledning, kan du finne ut dette i kalenderen. Bestem deg på et tidspunkt og sende en invitasjon til en møte. I stedet for å sende masse eposter for å finne ut når kollokviegruppemedlemmene dine kan møtes, lag en møte i kalenderen og la folk flytte den etter behov.  Du kan også bruke kalenderen til personlig arrangmenter som du vil ikke at andre kan se, bare bruk privatknappen når du lager arrangmentet. Folk kan se at du er opptatt, men de vet ikke hva du gjør. Du kan også legge til en av sonene i FutureLab som “rom/ressurs” i møtet, siden bookingssystemet i FutureLab er koblet opp mot Exchange.

Orakelet har en nettside som hjelp til å overføre eposter til den nye serveren. Selv brukte jeg Apples Mail program, og det var like lett som i Outlook.

One response to “Ny eposttjeneste for studenter er på plass”