Lær mer om Photoshop!

I forbindelse med Photoshop kursene som vi har hatt i FutureLab, ville jeg presentere to lærebøker om Photoshop.

Photoshop-oppskrifter

Den første er en bok som heter Photoshop-oppskrifter av Sanna Lund. Dette er en bok som krever litt kunnskap om Photoshop fra før, men hvis du har tatt FutureLab sitt grunnkurs i Photoshop, tror jeg nok at du klarer oppskriftene.

En fordel med denne boka er at nesten alle oppskriftene består av 2-3 steg. Hvis du er kjent med Photoshop-menyene er oppskriftene ganske lett å følge. Jeg har prøvd en del av dem nå, og var imponert over hvor lett og raskt det var å få kule effekter. Effektene kan være veldig kunstnige, men av og til er det akkurat hva man vil ha. Mange av oppskriftene leker med blandningsmodus til gøy effekter.

Blant oppskriftene lærer man hvordan å få et bilde til å se ut som den var lagd i miniatyr, Instagram-effekten Earlybird og aldrede bilder. Mange av oppskriftene minner meg om toner jeg har sett i fotografier fra 70-tallet. Gøy det!

Photoshop-oppskrifter er tilgjengelig både fra Universitetsbiblioteket og Tromsø bibliotek og byarkiv (husk å søke med bindestrek).

Photoshop CS6 on Demand

En til bok jeg vil nevne er Photoshop CS 6 on Demand av Steve Johnson. Adobe Creative Suite 6 har ikke kommet til UiT enda, men dere kan glede dere til det med denne bok og bruke mye av innholdet i CS 5 også. Verktøy som er kun tilgjengelig i CS6 merkes i boka med New! i rød skrift. Dette er en bra og enkel bok som lærer deg alt fra det grunnleggende til mer avanserte teknikker. Photoshop-oppskrifter viser deg resultatene, og Photoshop CS6 on Demand gir deg kunnskap til å utvikle din dyktighet.

I Photoshop 101 kurset snakket vi kort om mange av bokas temaer som bildeskjæring, layers og fargejustering. Noen ting som boka dekker, men ble ikke diskutert i kurset er arbeidsbenken/workflow, paths (tegning), layer styles, tekst, actions, layer comps og 3D.

Av og til presenterer boka keyboard shortcuts uten å si hvor de finnes i menyene. Selv om du foretrekker den ene eller den andre, er det greit å “oversette” mellom de to. Her er lister over Windows shortcuts og tilsvarende Mac shortcuts som kan være til hjelp.

Det verktøyet jeg gleder meg mest til i Photoshop CS 6 retter opp linjer. Sjekk filmen fra Adobe sin product launch for en demo (fra 3:00).

Lykke til med bilderedigering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *