Supplere dine studier med OpenCourseWare

Studenter ved UiT er i gang med eksamensperioden, og det er kanskje noen som lurer på om det finnes noen ekstra ressurser som skal hjelpe dem til å få et bedre karakter.

Før har jeg skrevet om Coursera og resultatene som det har skapet. Nå har jeg også fått høre om en lignende tjeneste som heter OpenCourseWare. Både Coursera og OpenCourseWare er basert på ideen at kurs av høykvalitet fra gode universiteter skal gjøres tilgjengelig gratis på nett. På nettsidene deres, legger de ut lister over hvilke universiteter de samarbeider med. Coursera har flere medlemmer i USA, mens OpenCourseWare har medlemmer i flere land.

OpenCourseWare tilbyr over 1000 kurs på engelsk, i tillegg til kurs på andre språk, så det er ganske mye å velge mellom. Etter å ha kikket litt gjennom et par kurs ser jeg at lengden varierer ganske mye. Jeg har sett alt fra fire til 100 timers kurslengde. Da ville noen passe godt inn i eksamenslesing, mens andre bør helst vente til etter nyttår. Når man har bestått et kurs får man en sertifikat, og det er fint å ha på CV-en din. Det viser hva du kan, at du er interessert i det du studerer og at du er en ivrig student.

Prøv deg på noen gratis kurs og få mer ut av dine år som student.