Trær, kråker og farger, oh my!

Tree and logo

Designelementer fra den grafiske profilen til UiT

Hvis du har vært en stund på Universitetet i Tromsø har du sikkert lagt merke til at mange bruker de samme malene når de lager PowerPoint, brosjyrer, osv. Dette er fordi universitetet har laget en grafisk profil for å bygge opp universitetet som sterk merkevare. For at universitetet som merkevare skal kunne lett gjenkjennes og assosieres med universitetet må alt informasjon fra universitetet formatteres lik. Hvis hvert fakultet hadde sin egen logo og aldri brukte den med Hugin og Munin, ville det bli vanskelig å se på dem som en helhet under Universitetet i Tromsø.

Hva består profilen av? Først og fremst er det logoen med Hugin og Munin. Denne har vært en del av universitetets grafisk profil siden 1984. En annen viktig element er treet, Yggdrasil. Så må man være obs på at flere farger kan bli brukt i universitetets materialer, og at hver farge har sin bruksområde. Bakgrunnen symboliserer teknologi, vitenskap og det globale perspektivet. I tillegg, har UiT bestemt seg på å bruke enkelte fonter som Myriad Pro.

Alle disse elementene kan lastes ned fra hovedsiden til den grafiske profilen her: lenke

Ikke vær redd at du må lage alt fra bunnen. Siden har dessuten mal til PowerPoint, visittkort, brev, rapporter og mer som du kan laste ned og bruke.

Hvis du er veldig interessert i hvordan de har laget elementene, kan du se på Profilhåndboka (Adobe PDF).