Foto av Lars Nordmo

UiT sitt digitale bildearkiv

Dette er den tredje posten i en serie om grafisk design ved Universitetet i Tromsø. Serien begynte med å introdusere UiT sin grafisk profil. Neste ble Colourbox nevnt som kilde for gratis illustrasjonsbilder og -video av høy kvalitet. Nå skal vi se på en tjeneste UiT tilbyr som inneholder masse bilder av campus, nemlig cumulus.uit.no.

Litt informasjon om bruk av Cumulus.uit.no

Dette var opprinnelig et verktøy for Kommunikasjonsavdelingen for å bevare og finne frem bilder av UiT. Nå er det åpent for i hvert fall alle ansatte og kanskje studenter også. Bildene er fritt lastet opp og kan brukes av andre på campus og i UiT sammenhenger. Hvis man bruker et bilde fra cumulus.uit.no må det skikkelig krediteres.

Tilgang til bildearkivet

For å få tilgang til UiT sin digitale bildearkiv må du først logge inn på uit.no. Nederst på hovedsiden ser du dette: Screen Shot 2013-06-17 at 11.41.35 AM Trykk på det og logge inn med ditt vanlige UiT brukernavn og passord.

Etter du har logget deg inn, kan du besøke denne siden som har informasjon om brukernavn og passord til cumulus.uit.no.

Når du har klart det kan du logge deg inn på cumulus.uit.no og begynne å bla gjennom alle bildene av UiT, både inne og ute.

Nedlasting av bilder

Når du har funnet et bilde som du vil last ned, trykker du på dette Screen Shot 2013-06-28 at 3.03.31 PM som finnes ved hvert bilde. Da får du flere muligheter til nedlasting av bildet. Det som jeg har funnet fungerer best er valget som heter “Copy Original Asset”. Ved dette valget får du en jpg file uten vannmerke i passelig størrelse.

Så enkelt som det. Kos deg med å se på bilder av UiT. Husk skikkelig kreditering!