Illustrasjonsfoto fra Colourbox

Bruk Filesender til å dele store filer

Semesteret begynte offisielt på tirsdag og vi på FutureLab ønsker alle nye studenter velkommen til UiT og lykke til med studiene!

Det kan ta en stund å bli kjent med et nytt universitet. Ressurser som kan være nyttig er Orakelet (hjelper med datamaskiner, osv), Universitetsbiblioteket og selvfølgelig FutureLab! Sjekk ut “Kom i gang” siden for hjelp med å bruke FutureLab og andre ressurser som universitetet tilbyr studentene sine.

Blant annet på siden finner du mer informasjon om Filesender som tidligere het Cloudstor. Man bruker sitt UiT brukernavn og passord for å få tilgang til Filesender.

Filesender er en tjeneste for å dele store filer med andre via epost. Det som er fint med tjenesten er at du kan sende større filer enn er normalt tillatt av epostklienter. I tillegg, får man en lenke i stedet for et vedlegg. Med en lenke kan du bestemme når du vil laste filen ned og innboksen din sprekker ikke fra gamle, store vedlegg.

I tillegg til at Filesender er gratis til alle studenter og ansatte ved UiT er det også mulig å få “guest vouchers” slik at folk utenfor universitetet kan dele store filer med deg.

Igjen, velkommen til nye studenter og velkommen tilbake til “gamle” studenter. Filesender er en gratis tjeneste og kun én av få som universitetet tilbyr. Informasjon om universitetsressurser som Filesender legges ut i diverse kanaler, blant annet denne bloggen. Sjekk tilbake ofte for oppdateringer og følg med på Facebook.

Vi sees i FutureLab!