klasserommet SciBox
Harvard sin SciBox 1.0

SciBox 1.0, et “svart boks” klasserom på Harvard

Hva skjer når du setter møbler i et klasserom på hjul og veggene få være bare halvveis ferdigmalt? Da får du SciBox 1.0. SciBox er et rom på Harvard som er delvis klasserom og delvis laboratorium. Det som gjør SciBox spesielt er at rommet er et slags “svart boks“. Alt som står på rommet er lagt på hjul slik at rommet kan omstilles for å tilpasse seg til behovene for aktiviteten som foregår. For eksempel, hvis det er et foredrag så blir stolene lagt ut i rekker og rader. Hvis det er gruppearbeid så må stolene flyttes rundt bordene. Også whiteboard står på hjul slik at man kan prosjektere bilder hvor som helst i SciBox.

Det var en bevisst tanke å ikke ferdigstille SciBox hundre prosent. Veggene er bare delvis malt. Målet med dette var å gjøre studentene komfortable med å tilpasse rommet. Opplevelsen var at studenter tør ikke tilpasse rom for er for fine. SciBox derfor måtte være litt “ufin”.

Rommet brukes til mer enn bare undervisning. Teatergrupper har laget forestillinger der også.

Hva slags ideer får du om hvordan FutureLab kunne videreutvikles?