Visualiseringssenteret i Arktis på UiT i Alta

UiT Norges arktiske universitet har i samarbeid med Alta kommune og næringsklyngen Smart Construction Cluster utviklet et senter for visualisering av 3D-modeller av bygg og anlegg. Senteret er plassert sentralt på UiTs Campus i Alta og stilles til rådighet for bygg- og anleggsnæringen og Alta kommune. I tillegg vil senteret brukes aktivt i ingeniørutdanningen og av andre fagmiljøer ved UiT.
Lokalene fordeler seg på ca. 200 kvm. Lokalene består av tre rom, hvorav to rom er for undervisning / fremvisning og møteaktivitet. Det tredje rommet er et mingleområde. Rommene har følgende navn: Trifon (mingle), Svartholet (CAVE) og Kvithellhula (FutureLab).
Institutt for lærerutdanning og pedagogikk i Alta har så smått begynt å bruke rommene, først til utvikling av PfDK hos fagansatte, og etter hvert også hos lærerstudentene. I et tilstøtende lokale tenker man å ha et lager/studio der materiell og utstyr typisk brukt av lærerutdanningene kan være lett tilgjengelig for bruk i resten av senteret. Et gjør-det-selv-innspillingsstudio er også i produksjon.