Det skjer

Vi har mange aktiviteter i imPuls-utstillinga, og på denne siden finner du en oversikt over hva som skjer til en hver tid av både skolebesøk og arrangementer.

Her gir vi deg også beskjed når vi oppdaterer “Forskningsnytt” og på imPluss-sidene.

____________________________________________________________________________________________________________________-

Skolebesøk fra Tromsdalen vgs 7. november

I morgen får vi besøk fra biologi 1 v/ Tromsdalen vgs. De skal få omvisning og forelesning om anatomisk avdeling, samt besøke ImPuls-utstillinga vår. Vi ønsker de velkommen til oss.

 

 

_______________________________________________________________

Skolebesøk fra Kvaløya vgs 30. oktober

I går hadde vi besøk fra Kvaløya. Psykologi 1 har fått en forelesning om nervesystemet og hormoner, samt sett vår utstilling.

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Foto: Adnan Icagic, Tromsø Museum - Universitetsmuseet

 

Skolebesøk fra Lødingen ungdomsskole 3. oktober

I dag har vi fått besøk fra Lødingen. Elever fra 10.trinn har fått høre om “rusens mange ansikt” og hatt omvisning i imPuls-utstillinga.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Foto: Adnan Icagic, Tromsø Museum - UniversitetsmuseetSkolebesøk fra Langnes ungdomsskole 13. juni

Elever og lærere fra Langnes ungdomsskole var på besøk 13. juni, og fikk lære mer om hormon- og nervesystemet i imPuls-utstillinga. 

 

 


Foto: June ÅsheimSkolebesøk fra Nordborg vgs. 12. juni

12. juni var Nordborg vgs. på besøk for å besøke imPuls-utstillinga og Anatomisk avdeling. 

 

 

 


Skolebesøk fra Nord-Troms vgs. 8. juni

Nord-Troms vgs. besøkte imPuls-utstillinga og Anatomisk avdeling 8. juni. 

 

 


Skolebesøk fra Ishavsbyen vgs. 6. og 7. juni

Ishavsbyen vgs. var på besøk 6. og 7. juni, og fikk være med på omvisning og undervisningsopplegg ved Anatomisk avdeling og imPuls-utstillinga. 

 

 


Skolebesøk fra Narvik vgs. 30. mai

30. mai hadde vi besøk av elever fra Narvik vgs., som var med på undervisningsopplegget ved Anatomisk avdeling og imPuls-utstillinga. 

 

 


Skolebesøk fra Ishavsbyen vgs. 11. mai

Elever og lærere fra Ishavsbyen vgs. skal denne torsdagen være med på foredrag og omvisning ved Anatomisk avdeling, og skoleopplegg i imPuls – ei utstilling om hjernen, hjertet og rus. 

Velkommen!

 


Skolebesøk fra Alta vgs. 8. mai

I dag kommer elever fra Alta vgs. på besøk. De skal besøke både BFE-fakultetet og Helsefak, og skal være med på foredrag om bioprospektering, presentasjon om studietilbud og omvisning ved Anatomisk avdeling. 

Velkommen!

 


Foto: Adnan Icagic, Tromsø Museum - Universitetsmuseet

Skolebesøk fra Bardufoss vgs 3. mai

Denne onsdagen får vi besøk av elever og lærere fra Bardufoss vgs., som skal bli med på omvisning og foredrag ved Anatomisk avdeling. Velkommen!

 

 


Skolebesøk fra Nordkjosbotn vgs den 2. mai

Vi ønsker elever og lærere fra Nordkjosbotn vgs. velkommen hit til Det helsevitenskapelige fakultet neste tirsdag! De skal få omvisning på Anatomisk avdeling og i imPuls-utstillinga.  Velkommen til oss!

 

 


Skolebesøk fra Rå vgs. 27. april

Elever og lærere fra Rå vgs. kommer på besøk i dag, og de får med seg foredrag og omvisning ved Anatomisk avdeling og i imPuls-utstillinga. Velkommen!

 

 


Skolebesøk fra Kongsbakken vgs. 19. april

Vi ønsker elever og lærere fra Kongsbakken vgs. velkommen til skoleopplegget CSI: Tromsø 19. april. Her får elevene jobbe med laboratoriemetoder som bioingeniører bruker i rettsmedisin, og de får også et foredrag om Rettsmedisinsk senter. 

 

 


Skolebesøk fra Tromsdalen vgs. 18. april

Elever og lærere fra Tromsdalen vgs. kommer på besøk 18. april, og de får med seg foredrag og omvisning ved Anatomisk avdeling og i imPuls-utstillinga, i tillegg til en presentasjon av studietilbud ved Det helsevitenskapelige fakultet. Velkommen!

 

 


Skolebesøk fra Nord-Troms vgs. 20. mars

Vi ønsker elever og lærere fra Nord-Troms vgs. velkommen hit til Det helsevitenskapelige fakultet idag! De skal lære mer om studietilbud ved fakultetet, og får også med seg en omvisning på Anatomisk avdeling. 

 

 


Skolebesøk fra Hadsel vgs. 10. februar

Denne uka får vi besøk langveis fra: 45 elever fra Hadsel vgs. tar turen innom oss for å besøke “Det røde rommet”. Velkommen!

 

 


Stressa?

Har du noen gang lurt på hvorfor noen håndterer stress, og andre ikke? Forklaringen kan faktisk ses i hjernen!
Les mer på Forskningsnytt-sidene våre: “Derfor blir noen mer stressa enn andre”

 

 


Skolebesøk fra Breivika Tromsø maritime vgs 30. januar 2017

Denne mandagen får vi besøk fra  Helse- og oppvekstfag ved Breivika Tromsø maritime vgs, som skal være med på undervisningsopplegget vårt om fordøyelsessystemet. De får også med seg et foredrag om ulike studietilbud her ved Det helsevitenskapelige fakultet. 

Velkommen!

 


Foto: Adnan IcagicSkolebesøk fra Västra Nylands Folkhögskole 24. januar

Tirsdag får vi også besøk fra Finland, og ønsker elever fra Västra Nylands Folkhögskola velkommen til Det helsevitenskapelige fakultet og til skoleopplegget imPuls – om hjernen, hjertet og rus

 

 


Skolebesøk fra Tromsdalen vgs. 24. januar 2017

Vi ønsker elever fra Idrettslinja velkommen til Det røde rommet ved Anatomisk avdeling tirsdag 24. januar. 

 

 

 


Forskningsnytt: “Derfor blir du avhengig av sukker”

Visste du at sukker er som et rusmiddel for hjernen? Det er faktisk bare noen få sukkerkorn som skal til for at belønningssystemet i hjernen får et kick. 

Les professor Aina Ravnas forklaring på hvordan sukker påvirker hjernen på Forskningsnytt-sidene: “Derfor blir du avhengig av sukker”

God helg! 🙂

 


Skolebesøk fra Breivika vgs. 23. januar 2017

Vi ønsker elever fra Helse- og oppvekstfag velkommen hit til Det helsevitenskapelige fakultet og undervisningsopplegget vårt om fordøyelsessystemet. 

 

 

 


Skolebesøk fra Breivika Tromsø maritime vgs 16., 17. og 20. januar 2017

Denne uken har vi hatt besøk fra tre klasser med Helse- og oppvekstfag fra Breivika Tromsø maritime vgs, som alle har vært med på undervisningsopplegget vårt om fordøyelsessystemet

Takk for besøket!

 


Impuls, uit, helsefakSkolebesøk fra Kvaløya vgs. 12. januar 2017

Vi har hatt besøk av elever fra Kvaløya vgs., som deltok på skoleopplegg både i imPuls-utstillinga og ved Anatomisk avdeling. De fikk også med seg en presentasjon av utvalgte studietilbud ved Det helsevitenskapelige fakultet. Takk for besøket! 🙂 

 

 


UiT_Helsefak_Stasjoner-0284Skolebesøk Breivika vgs. 3. januar 2017

Godt nyttår!

Vi starter 2017 med et skolebesøk fra Breivika vgs., som skal være med på et opplegg om fordøyelsessystemet. Velkommen hit!

 

 


Print Friendly, PDF & Email

Sider: 1 2 3 4 5 6 7

Kommentarer er stengt.