Nettutstilling: “Rommet i hjertet” (april 2013)

DSC_4545

Foto: Bjørn-Kåre Iversen, UiT

Kropp og kunst-verkstedet “Rommet i hjertet” ble arrangert for elever i 8. klasse ved Grønnåsen skole 22. – 29. april. Her fikk elevene både lære mer om det anatomiske hjertet i imPuls-utstillinga, i tillegg til å få lage sine egne keramikkhjerter med hjelp fra keramiker Marit Landsend.

Se bilder fra verkstedet og fra overleveringen av de ferdige hjertene under:

 

Les nyhetssak om “Rommet i hjertet” på uit.no/helsefak

 

 

Om keramikkverkstedet “Rommet i hjertet”

DSC_0191I april 2013 arrangerte imPuls i samarbeid med keramiker Marit Landsend verkstedet “Rommet i hjertet” for elever i 8. klasse ved Grønnåsen skole. Under finner du en beskrivelse av oppgaven elevene fikk:

Med utgangspunkt i formen på det anatomiske hjertet skal elevene drøfte hva “HJERTE” står for symbolsk og metaforisk. Elevene får i oppgave å modellere en hjerteform i leire, som et skrin med ett eller flere kamre. Hjertekamrene skal så fylles med det som betyr mest for den enkelte.

Verkstedet starter i imPuls-utstillinga, hvor elevene får lære mer om hvordan det virkelige hjertet ser ut. Her får elevene studere hjerter fra ulike innfallsvinkler, inkludert ekte organer, i tillegg til å snakke med fagfolk.  Deretter går turen til Kysten (Troms fylkeskultursenter) med buss, hvor resten av verkstedet finner sted.

“Rommet i hjertet” er et samarbeid mellom keramiker Marit Landsend og imPuls, og arrangeres 22., 23., 24., 26. og 29. april fra kl. 08.45 – 14.20.

 “Rommet i hjertet” er en del av prosjektet Kropp og kunst, som du kan lese mer om på nettsidene våre.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentarer er stengt.