Kropp og kunst

Kropp og kunst – kunstverksted (ulike målgrupper)

Kan kunst integrert med vitenskap øke ungdoms interesse for realfag og helsefag?

Dette spørsmålet er bakgrunnen for tilbudet “Kropp og kunst”, hvor vi inviterer kunstnere, musikere, DJ-er, illustratører og andre kreative personer til å holde kunstverksteder som på en eller annen måte baserer seg på temaet kropp.

Vi har for tiden ingen planlagte kunstverksted , men vil legge ut informasjon om verkstedene her og på “Det skjer” så snart vi har noe nytt på programmet.

 

 

Tidligere verksted (skoleåret 2012/2013):

«Tegneseriefigurer med liv» v/illustratør Sigurd S. Ovesen (oktober 2012 og april 2013)

Verkstedet ble tilbudt til utvalgte klasser via Den kulturelle skolesekken Tromsø kommune høsten 2012 og våren 2013.

Om verkstedet “Tegneseriefigurer med liv”:

Hva må til for å skape en god tegneseriefigur, og hvordan kan man gi den liv?

I dette verkstedet skal vi gå inn på hvordan man kan bygge opp figurene fra grunnen av og hvordan man kan bruke visuelle virkemidler for å bygge opp under hvordan karakterene skal fremstå. I kurset skal elevene lage sin egen karakter og vi vil gå gjennom noen enkle virkemidler for å skape liv i karakterer.

Les mer på DKS Tromsø kommune sine nettsider

Du kan også lese mer om tegneserieverkstedet i nyhetssaken “Tegner seg til kroppsforståelse” på uit.no/helsefak

Du kan se alle tegneseriefigurene som ble laget i nettutstillingene:

Tegneserieverksted 2012

Tegneserieverksted 2013

 

 

«Body Music» – DJ- og danseverksted med DJ Charlotte Bendiks (15. september 2012)

Fra dansegulvet under "Bodu music"-workshopen. Foto: Bjørn-Kåre Iversen

” Fra dansegulvet under “Bodu music”-workshopen.
Foto: Bjørn-Kåre Iversen

1-times workshop som inkluderer musikk, dans og lys! Workshopen ble arrangert lørdag 15. september i forbindelse med arrangementet “Åpen dag i utstillinga imPuls”.

Om workshopen:

Har du noen gang følt at musikken du hører på gir deg høyere puls og ekstra energi? Det er akkurat denne følelsen vi vil utforske nærmere i «Body music» – en workshop som handler om musikk, rytmer, lys og bevegelse, og hvordan kroppen og pulsen vår responderer på det!

I «Body music» får du selv mulighet til å kjenne musikken på kroppen, blant annet ved hjelp av pulsmålinger. Du får også lære mer om å finne din egen rytme i musikken, og får prøve deg på improvisasjon og rytmeøvelser til musikken som spilles.

Workshopen ledes av Charlotte Bendiks, og underveis vil hun gi en innføring i hvordan en DJ jobber for å kommunisere med publikummet på dansegulvet – for kan man egentlig kommunisere bare ved hjelp av måten man danser på?”

Les nyhetssak om “Body music” og Åpen dag på uit.no/helsefak

 

 

 

«Rommet i hjertet» – keramikkverksted med Marit Landsend (april 2013)

DSC_4548

I april 2013 arrangerte imPuls i samarbeid med keramiker Marit Landsend verkstedet “Rommet i hjertet” for elever i 8. klasse ved Grønnåsen skole. Under finner du en beskrivelse av oppgaven elevene fikk:

“Med utgangspunkt i formen på det anatomiske hjertet skal elevene drøfte hva “HJERTE” står for symbolsk og metaforisk. Elevene får i oppgave å modellere en hjerteform i leire, som et skrin med ett eller flere kamre. Hjertekamrene skal så fylles med det som betyr mest for den enkelte.

Verkstedet starter i imPuls-utstillinga, hvor elevene får lære mer om hvordan det virkelige hjertet ser ut. Her får elevene studere hjerter fra ulike innfallsvinkler, inkludert ekte organer, i tillegg til å snakke med fagfolk.  Deretter går turen til Kysten (Troms fylkeskultursenter) med buss, hvor resten av verkstedet finner sted.

“Rommet i hjertet” er et samarbeid mellom keramiker Marit Landsend og imPuls, og arrangeres 22., 23., 24., 26. og 29. april fra kl. 08.45 – 14.20.”

Les mer om verkstedet i nyhetssaken “Operasjon hjerterom” på uit.no/helsefak

Du kan også se resultater fra workshopen i nettutstillinga “Rommet i hjertet”

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentarer er stengt.