Studietur til Stockholm for Industriteknikk

image 4-7 oktober var 3`dje årskurs ved studieretningen Industriteknikk på en lenge planlagt studiestur til Stockholm.  Sammen med studentgruppen på 9 personer,  reise også 4 faglærer fra høgskolen.  Studentene hadde gjennom ulike aktiviteter opp gjennom studietiden, skaffet tilveie inntekter som bidro til å gjøre reisen overkommelig kostnadsmessig for studentene.

Turen gikk fra Narvik med bil via Kiruna og derfra med fly ned til Stockholm.  Her hadde studentene ordnet med hotellrom midt i sentrum.

Det ble selvfølgelig også tid til sosial samvære, og første kveld gikk turen bort til Gamla Stan, imagehvor det var bestilt bord Shogun Sushi Restaurant.  Her ble god mat fortært og planer for de kommende dager gjennomgått.

Måltidet varte i flere timer, dels fordi vi hadde det svært trivelig, men også fordi det var obligatorisk å spise med pinner.  Det ble praktisert svært mange ulike holdeteknikker på pinnene, og jeg vil tro at også noen ble utviklet der og da.

På programmet for de påfølgende dagene sto nå besøk på Tekniska Messan, Teknisk museum og besøk på Scania sine fabrikker i Sødertelje.

Under messebesøket hadde faglærerne planer om å finne egnet utstyr og system som kunne imageanskaffes til høgskolens laboratorier.

Maten smakte godt, og for flere var det en ny opplevelse å spise rå fisk.   Likevel gikk alle i samlet flokk, glade og mette tilbake til hotellet for å være klar til en lang dag på messeområdet.

 

Flere rapporter følger.

Leave a Reply