Praksis hos Norcem AS Kjøpsvik

Jeg heter Anne Kari Solheim og er fra Kjøpsvik. Jeg går en kombinasjon av andre og tredje året på bachelor maskin ved Høgskolen i Narvik. Praksisen min ble gjennomfør ved Norcem AS Kjøpsvik.

Litt om virksomheten

Norcem AS er Norges eneste produsent av sement, med fabrikker i Brevik og Kjøpsvik, og har lang erfaring som internasjonal sementleverandør. Fabrikken i Kjøpsvik ble etablert i 1918 og er stedets hjørnesteinsbedrift med om lag 115 ansatte. Norcem AS inngår i HeidelbergCement Group som er en av verdens ledende produsenter av sement, betong og tilslag. Selskapet har virksomhet i mer enn 50 land og har ca 50 000 ansatte. Fabrikken er en av de mest moderne i Europa med tanke på energiforbruk og utslipp, og er sertifisert i henhold til ISO 14001 og ISO 9001. Med dette menes det at bedriften utnytter råvarene på en god og effektiv måte samtidig som det brukes minst mulig energi, og at kvalitet over tid kan tilbys kundene.

Mine oppgaver

Så langt i praksisen har jeg fått i oppgave å tegne, beregne, hente inn tilbud og bestille en løfteanordning for fire sylindere i sementmølleriet. Jeg har også brukt en del tid på et dataprogram som heter SAP. Programmet brukes for å organisere innkjøp og lagerbeholdning, og innen vedlikehold. Her prøver jeg å samkjøre rundelister for mekaniske kontrollører og smørere for å effektivisere arbeidet deres. Jeg deltar også på daglig gjennomgang og oppfølging av arbeidsoppgaver for elekto og mekanisk avdeling sammen med formenn og avdelingsledere.

Oppsummering

Praksisen har vært tre spennende uker hvor jeg har fått sett teori fra skolen brukt i praksis. Det har også vært mye nytt å sette seg inn i men det synes jeg har gått bra. Alt i alt har det vært motiverende for siste skoleår å få et innblikk i hverdagen som venter etter fullført ingeniørutdanning.

Leave a Reply