Praksis hos Wiseled Aps

Det hele startet med at jeg, Mathias Stabell, designet og bygget min egen dykkelykt. På en dykketur møtte jeg en fra en bedrift som heter Wiseled og vi ble interessert i hverandres lykter. Slik fikk jeg kontakt med en bedrift som jobbet med det jeg gjorde på fritiden min. Til nå så har jeg testet produktene grundig og solgt en del som en ambassadør for Wisedive(eget varenavn for dykkerelaterte produkter). Når man fikk muligheten til å jobbe i en bedrift som er relevant til utdanning og mulig fremtidig arbeidsplass, hadde jeg et ganske lett valg.

Valget falt selvsagt på denne danske bedriften som jeg har fått en del kjennskap til de siste tre-fire åra. De leverer hovedsakelig lysprodukter med tilbehør. Det innebærer alt fra håndholdte lommelykter i varierende størrelse, laserprodukter, optikk, IR, UV, krimtekniske lykter, områdebelysning, lyskastere og ikke minst tilbehøret til nevnte produkter. De kan også ta seg av spesialdesignede lysprodukter til større kunder.

Hos Wiseled sine lokaler i Gilleleje i Danmark(fantastisk plass forresten) er det kontorer, lager, monteringsavdeling, utviklingsavdeling og litt prototypeutstyr. Så konstruksjon og all utvikling av produktene ligger der, det gjør også montering og kvalitetskontroll. Det er en fin arbeidsplass med koselig atmosfære som bringer frem essensen av designet til Wiseled.

Jeg fikk en oppgave av ledelsen i Wiseled om å konstruere et feste til finjustering av en lyskaster med svært smal lyskjegle. Festet skal være justerbart i to akser og det fulgte med en hel del krav/ønsker til utforming og egenskaper. Det skulle blant annet være simpelt i forhold til antall deler, nøyaktig, lett, kompakt og kunne motstå ganske store G-krefter. Det er en oppgave jeg har funnet ut av er mye større enn det ser ut på papiret. Men fy flate så givende det er å jobbe med noe som muligens blir produsert i et visst antall.

Det nærmer seg nå fort prototypestadiet på festet. Det er fortsatt mye arbeid som man skal gjennomføre før det i tilfelle kommer i produksjon. Så denne oppgaven og bedriften skal man jobbe mer med i nærmeste fremtid!

Det er dejlig å være norsk i Danmark!

Leave a Reply