Praksis hos Aker Solutions avd. Ågotnes

Hei, mitt navn er Nirosan Thiyagalingam og jeg kommer fra Trondheim. Fortiden går 3.året maskiningeniør ved Høgskolen i Narvik. Studiet gir meg muligheten til å ta et praksis-emne som valgfag og i forbindelse med denne har jeg vært utplassert hos Aker Solutions avd. Ågotnes like utenfor Bergen.

Aker Solutions er et stort anerkjent internasjonalt oljeservice-selskap etablert i Norge i 2004. De leverer ingeniørtjenester, fabrikasjon, teknologiprodukter, vedlikehold, spesialist- tjenester og totalløsninger til oljeindustrien. De har totalt 28 000 ansatte og en omsetning på 42,9 milliarder kroner og et resultat på 3,5 milliarder kroner. Deres store mål er å være den mest ønskede partneren for løsninger I olje- og gassindustrien ved hjelp av sine fastsatte verdier. Disse verdiene er kundefokus, HMS-tenkegang, mennesker og team, åpen og direkte dialog, god styring og levere resultater med høy kvalitet.

Aker Solutions avd. Ågotnes er plassert ved kysten av Bergen, de har flere store verkstedhaller som driver med alt relatert til Subsea, dette innebærer blant annet  vedlikehold, utvikling. modifikasjon, service og testing. De mener havbunnen er den nye overflaten og opplever fortiden svært stor vekst. De har derfor de siste årene ekspandert sin virksomhet og holder fortsatt på å utvide deres lokaler til å møte framtidens behov.

De første dagene gikk med til å sette meg inn i interne rutiner, system og arbeidmetoder. Jeg ble plassert på et verksted som driver med produksjon, vedlikehold, montering og testing av subsea utstyr. Jeg ble ganske raskt satt inn i arbeid med arbeiderne på verkstedet og fikk derfor mulighet til å arbeide med delene og utstyret. I løpet av perioden har jeg fått mulighet til å være med på flere oppsatte operasjoner. Dette innebærer demontering, montering, testing av deler, inspeksjoner sammen med ingeniører og verkstedarbeidere. En ting som jeg syns var veldig interessant var et kundebesøk fra Statoil. En lekasje på en ventil skulle utbedres og en representant fra Statoil, ingeniørene på avdelingen og arbeiderne på verkstedet gikk sammen for å løse problemet. Det at mennesker på tvers av forskjellige felt kunne utnytte hverandres ressurser så godt for å løse et problem var meget imponerende.

I løpet av perioden ute i bedriften har jeg fått et meget godt innblik I hvordan en ingeniørbedrift fungerer. Jeg fikk være med på flere hele operasjoner som gjorde at jeg fikk et tydelig bilde av hvordan bedriften arbeider med en operasjon fra start til slutt. Aker Solutions ga meg en veldig varm velkomst, arbeidsmiljøet var helt fantastisk. Verkstedet tok meg veldig godt I mot og jeg følte meg som en av de veldig raskt.  Jeg fikk opplevere deres gode humør, høye kompetanse som kunne gi meg svar på alle de spørmålene jeg stilte, motiverende egenskaper, følelsen av at de tok mine henvendelser seriøst og hvordan en arbeidshverdag i framtiden kan bli.

Leave a Reply