Min praksisperiode hos Rolls-Royce i Ålesund

Hei, mitt navn er Ingrid Jenssen, er 21 år gammel og kommer fra Øksnes i Vesterålen. I forbindelse med min utdanning i maskin ved UiT Narvik har jeg vært på utplassering hos Rolls-Royce i Ålesund. Rolls-Royce er et ingeniørfirma som produserer kraftsystemer, forsvarsrom, sivil luftfart, marine og nuclear. Avdelingen jeg var på designer båter. Her må man ta i betraktning alt fra vannmotstand mot skroget til interiøret i lugarene. Gjennom mitt opphold lærte jeg hvor mye arbeid det ligger bak bare en tegning av en tråler. Flere tusen timer går til å beregne, analysere, møter, tegne og videreutvikle produktet for å optimalisere den.

Jeg fikk være med på møte med en av deres kunder, Prestfjord, i Sortland. I tillegg fikk jeg være med på møter innad i bedriften om framdriftsplaner hos de forskjellige prosjektene de har. I løpet av oppholdet fikk jeg innblikk innen hydrostatikk, elektriske anlegger, 2D og 3D tegninger, men mest av alt fikk jeg kunnskap om de forskjellige hovedmotorer og forskjellige systemene hovedmotoren kan være tilkoblet til. Jeg har lært at som selger må man både komme med et tilbud som både er effektutgivende og rimelig for å være på topp i markedet. Siste dagen var jeg på fiskerimessen i Ålesund der Rolls-Royce hadde stand.

Disse ukene har både vært lærerikt og spennende. Her fikk jeg se hvordan en ingeniør jobber og sett hvor viktig det er å kunne jobbe sammen som et lag for best mulig resultat. Jeg har lært mye nytt som jeg ikke kunne ha gjort på skolebenken.