Utplassering i praksisperioden hos Rana Gruber ved Mo i Rana

Hei, mitt navn er Khalil Mishal. Jeg studerer 3 året maskiningeniør på UIT/Norges Arktiske Universitet i Mo i Rana. Jeg hadde mitt praksisperiode hos Rana Gruber ved Mo i Rana. Rana Gruber er en av Norges største aktører innen gruvedrift og utvinning av jernmalm, og et av nøkkelselskapene i Nordland. Selskapet eies av Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS), et norsk firma som har spesialisert seg på tunnel- og infrastrukturprosjekter. Jeg var utplassert på gulsmedvika- avdelingen der det er oppredningsverket. På verket skjer det utvinningen av malm som kommer fra gruve.

I løpet av den praksis periode har jeg lært mye om hvordan en maskiningeniør jobber. jeg fikk jobbe spennende oppgaver, og fikk nye kunnskap innen konstruksjon og vedlikehold. Jeg fikk være med i utviklings møter som bedriften hadde, og fått observere hvordan bedriften styrer de store prosessene som skjer i verket og prøv å utvikle den.

Jeg har også lært om HMS og kvalitetsstyring i bedriften. jeg fikk være med i flere møter med HMS-og kvalitetssikring sjef, der det ble diskutert for eksempel risiko vurdering eller kvalitetssikring av dokumenter.

Kort oppsummert så syns jeg at det var et godt gjennomfør praksis periode, jeg fikk med meg mye erfaring.