Besøk på Tekniska Mässan, Stockholm,

image Den Tekniska Mässan i Stockholm er den ledende fagmesse for tilvirkningsindustrien, og gjennomføres på det største messeområde som en har i hele Norden.

På messen finner en leverandører fra en stor bredde av industrigrener, og utstyr for svært mange ulike oppgaver i en tilvirkningsbedrift.  Alt fra DAK/DAP systemer, større metallbearbeidingsmaskiner, måleutstyr og maskiner, automatiseringsutstyr og skreddersydde system.  Messen trekker normalt 14.000 – 15.000 tusen besøkende over de dagene i oktober som messen arrangeres.

Studentene og faglærere fra Industriteknikk hadde i lengre tid planlagt messen ett besøk, image og alle var relativt bevisste på hva man skulle se  etter, og at en skulle nyttegjøre muligheten til å få gode tilbud.  Siden Autocad er ett av verktøyene som nyttegjøres i undervisningen, så var standen til leverandøren Autodesk et obligatorisk besøk.  Her var det mye å studere.

Det er nå gjort flere avtaler om å utforme tilbud til Høgskolen i Narvik, på laboratorieutstyr.   Dette er utstyr innenfor måleteknikk, maskinering, automatisering og web-baserte program for styring av maskiner og utstyr.

Den Tekniska Mässan består faktisk av 4 separate utstillinger; en for tynnplatemaskiner og bearbeiding, en utstilling for emballasje og pakkemaskiner og en utstilling for elektrisk utstyr og produkter, i tillegg til tilvirkningsutstyr av ulike typer.

image

Roar Andreassen, Øyvind Søraas, og Magnus Aanstad (bak) i en faglig diskusjon med en av utstillerne på messen.

Leave a Reply