Testrom for interaktive skjermer

I forbindelse med nye bygg og renovering av eksisterende lokaler får vi ofte spørsmål om interaktive tavler. Læreren ønsker å kunne skrive for hånd på en digital flate. Interaktive tavler er særlig god for deling av innhold via Skype for Business, Adobe Connect eller ligende. Dessuten har man mulighet til å lagre det man har produsert i løpet av en undervisningstime hvis man har brukt en interaktiv tavle.

Interaktive tavler kommer i mange form. De kan være samme størrelse som en vanlig dataskjerm og plasseres på et podium. Eller de kan være en del større og erstatte en whiteboard. Det er sistnevnt som vi eksperimenterer en del med for tiden.

På et (hemmelig) rom har vi montert opp 3 forskjellige typer interaktive tavler fra følgende leverandører: Prowise, Smart og Ctouch.

Interaktiv tavle fra Prowise Interaktiv tavle fra Smart Interaktiv tavle fra Ctouch

På naborommet kommer vi til å montere en interaktiv tavle fra Nureva.

Interaktiv tavle fra Nureva er enda innpakket i papp

Vi har to grunner til å bli bedre kjent med tavlene: Hvordan kan de benyttes i undervisning? Og hvordan kan de implementeres sammen med det andre tekniske utstyret vi bruker på undervisningsrom?

I månedene fremover kommer vi på Avdeling for IT til å teste tavlene grundig. Vi ønsker også å invitere faglig ansatte til å prøve tavlene i lag med oss. Hvis du er interessert i prøve ut disse interaktive tavlene, ta kontakt med Seksjon for digitale utdanningstjenester ved å sende en epost til Orakelet.

Comments are closed.