Nordnorsk debatt: Hva visste hjemmefronten – og hvordan skrive historia?

15. januar 2019 deltok Tom Kristiansen i en debatt med journalist og forfatter Marte Michelet  om  hennes bok Hva visste hjemmefronten?   Boka skapte en voldsom debatt om behandlingen av norske jøder under krigen og hvordan den (ikke) har blitt fremstillt i media. Debatten startet med et innlegg av Marte Michelet som redegjorde for arbeidet med boka og hovedfunnene sine. Tom Kristiansen plasserte  boka i  en større kontekst av internasjonal forskning  på andre verdenskrig og utviklingen innenfor fagdisiplinen de siste 50 årene. Avslutningsvis deltok også Fredrik Fagertun og Hallvard Tjelmeland med korte innlegg. Fredrik Fagertun gjorde publikum oppmerksom på at jødesituasjonen i nord var annerledes,  mens Hallvard Tjelmeland påpekte  behovet for nyansering. 

Debatten ble arrangert av avisa Nordlys og HIFO Tromsø og  ledet av Asbjørn Jaklin.Arrangementet ble video-overført direkte på nordlys.no

  • 15. januar 2019 kl. 1900/ Prelaten Kro og Scene