Kjærlighetstvist uten like; Fortellingen som utelukket Prince Charming – en reise til Jurassic!

Skrevet av Lisa Marie Kristin Boine

King Kong (2005)

Et av de mest forførende jungeleventyrene av sitt slag, en fulltreffer for ungdom med ønske om spenningsfylt action omhandlende kjemper. Samtidig har fortellingen et følelsesladet bakteppe, som potensielt vil både kunne gi filmen dybde og appellere til et voksent publikum tiltross for filmens 11 års aldersgrense. Vi møter på karakteren spilt av Jack Black; Carl Denham, en energisk filmregissør med et målbo ønske om å spille inn en film på en øy som ikke eksisterer. Kartet han besitter viser vei til Skull Island, det eneste kartet som bekrefter eksistensen til myten. Ann Darrow, spilt av Naomi Watts, fanger blikket til Denham ute på gaten og ender opp som den kvinnelige hovedkarakteren i hans visjon. På skipet møter vi karakteren Jack Driscoll (Adrien Brody), da den mannlige hovedkarakteren til Denham. Men det mannskapet har i vente er forbi all åpenbar logikk.

Hentet (30. Sep. 2019) fra: https://variety.com/2014/film/news/legendary-skull-island-movie-1201269540/

Skull Island viser seg å være på ekte, og det samme gjelder innbyggerantallet bestående av tobeinte, firbeinte, til og med de på tusen. Oppdagelsesferden starter fra New York, med et mannskap som reiser med skip på 1930-tallet, og havner i Juratiden ved ankomst til Skull Island. King Kong blir navnet på kjempe gorillaen, Denham ser sin sjanse inn i berømmelse ved å frakte ham tilbake til byen noe Darrow er sterkt imot. Dette er en opplevelsesrik film med spilletid på drøye 3 timer og 21 minutter. Fullspekket med overraskende oppdagelser på ukjent territorium, fellesskap, kjærlighet, grådighet, empati og makt.

Peter Jackson er regissør av King Kong, en storartet visjonær med suksess trilogiene Ringenes Herre og Hobbiten. Dette filmuniverset er meget kjent og kan trygt sies å være høyt elsket av fans verden over. Fortellingene er basert på bøkene skrevet av John Ronald Reuel Tolkien (J. R. R. Tolkien). I moderne samfunn lever vi i en uendelig strøm av filmer, både av gamle og nye varianter. Dagens internettstrømming kan være en ulempe for en film på nærmest 3 og en halv time, med tanke på hurtigkonsumering i et hav av utvalg. Men med en dyktig og godt beundret regissør tilstede vil kvaliteten av filmens helhet klare å eliminere panikken over spilletiden. King Kong eksisterer blant flerfoldige filmer i fantasi og drama kategorien, men fortjener en plass i internasjonal toppliga.